Brussels Airport deze zomer poort naar 175 reisbestemmingen

©Photo News

De luchthaven van Zaventem verwacht in juli de helft van het normale aantal passagiers te verwelkomen.

Tot 40.000 passagiers per dag. Dat verwacht luchthaven-CEO Arnaud Feist vanaf juli. 'We zijn vol vertrouwen dat de komende weken en maanden de deuren naar meer vrijheden eindelijk openen', klonk het dinsdag stellig.

51 luchtvaartmaatschappijen bieden deze zomer vluchten aan naar 175 bestemmingen vanaf Brussels Airport. Het gaat om zes nieuwe bestemmingen, waaronder het Italiaanse Bari en het Griekse Karpathos.

Zes nieuwe bestemmingen

Reizigers kunnen deze zomer 175 bestemmingen aandoen vanop Brussels Airport, waaronder zes nieuwe:

  • Bari (Italië)
  • Pula (Kroatië)
  • Karpathos (Griekenland)
  • Suceava (Roemenië)
  • Tetouan (Marokko)
  • Cluj (Roemenië).

Daarnaast worden voor een aantal Europese bestemmingen de mogelijkheden verruimd. Zo verwelkomt de luchthaven van Zaventem SkyExpress, dat naar Athene zal vliegen, en bieden Brussels Airlines, TUI fly en Turkish Airlines extra bestemmingen aan.

Brussels Airlines en TUI fly zijn de twee thuismaatschappijen - 'home carriers' - van Brussels Airport. Zij zullen op respectievelijk 78 en 75 bestemmingen vliegen. De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair komt op de derde plaats met 18 bestemmingen.

Nog lang niet hersteld

In juli verwacht de luchthaven door het uitgebreidere aanbod tot 40.000 passagiers per dag te verwelkomen. 'Dat is veel meer dan vandaag, maar blijft lager dan het gemiddelde voor de coronacrisis', zei Feist. In juli 2019 ging het om 90.000 à 95.000 reizigers.

De CEO benadrukte dat alles in het werk wordt gesteld om het vliegverkeer coronaveilig te laten verlopen. Om de toename van het aantal passagiers tijdens de zomermaanden op te vangen zijn wachtzones ingericht voor de ingang van de vertrekhal, waar alleen reizigers en personeel binnen mogen.

CEO Feist noemt Brussels Airport 'een van de veiligste openbare plaatsen'.

'In de komende dagen' worden buiten ook tenten opgezet waar passagiers kunnen wachten. 'Op de drukke dagen kunnen we de toestroom aan de incheckbalies voor bepaalde vluchten daar opvangen en passagiers geleidelijk aan laten doorstromen', aldus Feist. Hij noemde Brussels Airport zelfs 'een van de veiligste openbare plaatsen'.

Vandaag heeft 95 procent van de passagiers er een bewijs van een recente negatieve PCR-test op zak. De overige 5 procent is al gevaccineerd, of moet van het land van bestemming pas bij aankomst een test afleggen. Ook op de luchthaven is een testcentrum, waar volgens Feist sinds de opening al meer dan 250.000 tests zijn uitgevoerd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud