Advertentie
Advertentie

Brussels Airport neemt kaap 4,5 miljoen passagiers

©BELGA

Ook in maart groeide de luchthaven van Zaventem sneller dan de concurrentie, maar wel op een trager tempo dan in de eerste twee maanden.

In maart steeg het aantal passagiers jaar op jaar met 9,3 procent tot 1,71 miljoen. Het aantal bewegingen ging slechts met 5,1 procent omhoog, de trend naar grotere vliegtuigen en een betere bezettingsgraad zorgt daarvoor. Ook de vrachttrafiek kende een mooie evolutie (+8,2%) tot 43.785 ton. Alle trafieksegmenten boekten vooruitgang, ook de vracht in de ruimte van passagiersvliegtuigen (+3,2%)

Na drie maanden staat de teller nu op 4,50 miljoen passagiers (+13,3%), het hoogste aantal ooit over het eerste kwartaal. Veruit de sterkste groei kwam opnieuw van het transferverkeer (+22,9%), overstappende reizigers dus. Al blijft dat met 0,42 miljoen zowel in absolute cijfers als relatief (minder dan 10%) een beperkt segment. Maar Brussels Airport wil op termijn  een belangrijke hub worden, de evolutie is dus gunstig.

Na een kwartaal werd er 120.117 ton vracht vervoerd of 9,7 procent meer dan een jaar eerder.  'Brussels Airport heeft zich internationaal op de kaart gezet dankzij de jarenlange strategische investering in het vrachtvervoer, met een specialisatie in complexe logistieke processen, zoals het transport van temperatuurgevoelige producten of farmaceutische goederen', staat in een mededeling van de luchthaven.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud