Brussels Airport ontving 80 procent minder passagiers in zomermaanden

Passagiers op Brussels Airport. ©AFP

In juli en augustus heeft Brussels Airport bijna 1,1 miljoen passagiers ontvangen. Dat is 80 procent minder dan in dezelfde periode van 2019, toen er 5,4 miljoen passagiers waren.

De daling is te wijten aan de reisbeperkingen naar het buitenland die op Belgisch en internationaal niveau zijn opgelegd als gevolg van het coronavirus. Dat meldt Brussels Airport donderdag.

De luchtvaartsector lijdt onder de gevolgen van de reisbeperkingen. 'De zeer frequente veranderingen van de kleurcodes leiden tot onzekerheid bij potentiële reizigers en ontmoedigen velen', zegt Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport. 'Bovendien laat België, in tegenstelling tot de buurlanden, nog altijd geen intercontinentale vluchten toe naar de elf landen die begin juli veilig werden verklaard door de Europese Unie.'

Harmonisering

Dat alles heeft volgens Feist een enorme impact op de passagiersaantallen. 'Er is dringend een harmonisering van de reisbeperkingen op Europees niveau nodig, want de situatie is onhoudbaar voor alle spelers in de luchtvaartsector', benadrukt de CEO van Brussels Airport.

In augustus ontving Brussels Airport 567.223 passagiers. Dat is een daling met 78,5 procent tegenover augustus 2019. Dat aantal bestond uit 251.013 vertrekkende passagiers en 316.210 aankomende passagiers, het gebruikelijke verschil op het einde van de vakantie. Het aantal transferpassagiers daalde met 89,4 procent, maar vertegenwoordigt ondanks de crisis 10 procent van het totale aantal vertrekkende passagiers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud