Advertentie

Brussels Airport stapt in dronebedrijf van luchtverkeersleider Skeyes

©BELGAIMAGE

De luchthavenuitbater Brussels Airport Company stapt voor 50 procent min één aandeel in Skeydrone, het vorig jaar opgerichte dronebedrijf van de luchtverkeersleider Skeyes.

Skeydrone werd aan het begin van de coronacrisis opgericht door Skeyes, het bedrijf dat het vliegverkeer in het Belgische luchtruim in goede banen leidt. Via het dochterbedrijf wil Skeyes zijn kennis in onbemande luchtvaarttuigen uitbreiden en nieuwe dronediensten ontwikkelen. De investering maakt deel uit van de toekomstvisie waarin het hele luchtruim via een eengemaakte, digitale infrastructuur kan worden beheerd.

Om dezelfde redenen spreekt ook Brussels Airport over een ‘strategische’ investering die ruimer is dan het verwerven van kennis of technologie. ‘Met SkeyDrone kunnen we dronemanagementsystemen en dronediensten onderzoeken, ontwikkelen en commercialiseren die op een dagelijkse basis kunnen worden gebruikt in diverse industrieën’, zegt CEO Arnaud Feist.

Verkenners

De intrede van Brussels Airport gebeurt via de inbreng van vers kapitaal, maar daar willen beide bedrijven geen details over kwijt. Ze hopen de deal begin volgend jaar af te ronden, na de goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

Skeydrone telt een tiental werknemers. Het bedrijf werkte de voorbije maanden al samen met de luchthaven voor enkele projecten. Zo waren er al tests om drones in te zetten als eerste verkenners bij incidenten en ongevallen. Ze kunnen ook dienst doen als bewakers van het luchthavendomein, en ze kunnen helpen om vogels van de start- en landingsbanen te verjagen. De uitdaging voor Skeyes en de luchthaven is die activiteiten op een veilige manier uit te voeren, zonder dat het vliegverkeer gevaar loopt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud