Cabinepersoneel Lufthansa gaat nog langer staken

Lufthansa-toestellen op het tarmac van de luchthaven van München. ©REUTERS

Het cabinepersoneel van Lufthansa breidt zijn stakingsactie uit. Ook van woensdag tot vrijdag leggen de stewards en stewardessen het werk neer.

De actie is gepland op de belangrijke luchthavens van Frankfurt, Düsseldorf en München. Sinds vorige week vrijdag loopt daar al een staking, die enkel zondag onderbroken werd.

De vakbond Ufo breidt die actie nu uit en heeft het cabinepersoneel opgeroepen ook vanaf woensdag om 4 uur tot vrijdag 24 uur niet te werken. Als de actie doorgaat zoals gepland, wordt het een van de langste stakingen in de geschiedenis van de Duitse luchtvaartmaatschappij.

Al maanden onderhandelt de vakbond Ufo, die 19.000 stewards en airhostessen onder zijn leden telt, met de directie van Lufthansa over loonkwesties, ontslagbescherming en vooral een nieuwe pensioenregeling. De gesprekken lopen bijzonder stroef.

Om het hoofd te kunnen bieden aan de toenemende concurrentie van lagekostenmaatschappijen enerzijds en Arabische maatschappijen anderzijds ziet Lufthansa zich verplicht in de kosten te snoeien en herstructureringen door te voeren. Die maatregelen worden intern slecht verteerd. Ook met de piloten zijn de plooien nog niet gladgestreken.

Lufthansa kondigde eerder dinsdag aan gerechtelijke stappen te zullen nemen om de staking van het cabinepersoneel te breken. De opeenvolgende acties hebben de maatschappij al handenvol geld gekost.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud