Cabinepersoneel Lufthansa stelt directie ultimatum

Lufthansa-toestellen op de luchthaven van Düsseldorf ©EPA

Als Lufthansa niet in gaat op nieuwe vakbondseisen dreigt een nieuwe stakingsweek vanaf volgende vrijdag.

Ufo – what’s in a name – staat voor Unabhängige Flugbegleiter Organisation en telt 19.000 leden. De vakbond had Lufthansa tot 1 november gegeven om zijn voorstellen rond lonen, pensioenen en werkomstandigheden te verbeteren. Vooral de verhoging van de pensioenleeftijd stuit op hevig verzet.

Als er tegen donderdag om 17 uur geen akkoord met de directie is, volgt een staking van een week lang. In een brief die op de website van Ufo terug te vinden is, vraagt de vakbond zijn leden alvast om zich klaar te houden voor een stevige staking.

Geconfronteerd met een bijtende concurrentie van budgetvliegers probeert Lufthansa op tal van manieren de kosten te drukken. In dat verband heeft de Duitse luchtvaartmaatschappij onderhandelingen aangeknoopt met vertegenwoordigers van diverse personeelscategorieën.

Maar die gesprekken verlopen moeizaam. Een conflict met de piloten rond lonen en werkomstandigheden leidde het voorbije anderhalf jaar tot meer dan tien protestacties. Die stakingen kostten Lufthansa sinds begin dit jaar al 130 miljoen euro aan gederfde winsten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud