Advertentie

CEO Vranckx verlaat Brussels Airlines

Dieter Vranckx. ©Tim Dirven

Dieter Vranckx stopt na minder dan een jaar als CEO van Brussels Airlines. De Belg wordt de nieuwe topman van het zusterbedrijf Swiss.

Brussels Airlines krijgt opnieuw een nieuwe CEO. Dieter Vranckx, die nog geen jaar aan het hoofd van de Belgische luchtvaartmaatschappij staat, verlaat het bedrijf. Dat meldt Brussels Airlines woensdag in een persbericht. Vranckx wordt op 1 januari de nieuwe CEO van Swiss, een andere dochter van de Duitse luchtvaartreus Lufthansa.

Vranckx werd pas op 1 januari aangesteld tot CEO van Brussels Airlines. Hij verving toen de Duitse Christina Foerster, die een toppromotie bij Lufthansa kreeg en vandaag voorzitter van Brussels Airlines is.

Peter Gerber (56) wordt op 1 maart de nieuwe CEO van Brussels Airlines. De manager staat aan het hoofd van de vrachttak Lufthansa Cargo. Gerber zal niet alleen de Belgische luchtvaartmaatschappij leiden, maar wordt ook de nieuwe toplobbyist voor Lufthansa bij de Europese instellingen.

Door het vertrek van Vranckx zal de top van Brussels Airlines voor het eerst sinds de overname door Lufthansa geen enkele Belg bevatten. Nina Öwerdieck blijft aan boord als financieel directeur, Edi Wolfensberger, als operationeel directeur.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud