Advertentie

Charleroi vreest verlies 800.000 passagiers

©Photo News

De beslissing van Ryanair om vanaf februari ook vanuit Brussels Airport te vliegen kan Charleroi tot 800.000 passagiers kosten, vreest de directie van de Henegouwse luchthaven. Ontslagen zouden wel vermeden worden. Vorig jaar telde Brussels South Charleroi Airport 6,7 miljoen passagiers.

Eind november kondigde de Ierse lagekostenmaatschappij aan dat ze vanuit Zaventem naar tien Europese bestemmingen wil vliegen en vier toestellen permanent wil baseren op de Brusselse luchthaven. Twee daarvan worden weggehaald uit Charleroi, een van de grootste bases van Ryanair.

‘We becijferen de impact op onze trafiek voorlopig op 300.000 tot 800.000 reizigers’, zegt David Gering, commercieel directeur Brussels South Charleroi Airport in de marge van de persconferentie van de Belgische touroperators ABTO.

‘Voorlopig denken we niet dat we medewerkers moeten ontslaan, maar er zullen volgend jaar geen tijdelijken in dienst genomen worden’, zegt Gering. ‘De komst van het Turkse Pegase en de toename van het aanbod van Jetairfly en Thomas Cook zullen hooguit tot 150.000 extra reizigers leiden.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud