Congo sticht nieuwe luchtvaartmaatschappij

©AFP

Congo Airways werd vrijdag officieel opgericht. Het staatsbedrijf moet uitgroeien tot 'de nieuwe nationale luchtvaartmaatschappij' van Congo.

De Congolese staat wordt samen met een zestal overheidsbedrijven, waaronder mijnmaatschappij Gécamines, aandeelhouder van de nieuwe maatschappij. Voor de technische uitwerking rekent Congo op Air France Consulting, een filiaal van de groep Air France-KLM. Het dienstencontract werd vrijdag ondertekend.

De consultants moeten een businessplan uitwerken voor Congo Airways, dat zich wellicht vooral op binnenlandse vluchten zal focussen. Alle Congolese luchtvaartmaatschappijen staatn op een Europese zwarte lijst. Het wordt dan een concurrent van Korongo Airlines, het filiaal van Brussels Airlines dat onder meer de lijn Lubumbashi-Kinshasa uitbaat.

Volgens premier Augustin Matata Ponyo moet 'Congo Airways de ruggengraat vormen van het luchtverkeer en de economische ontwikkeling van Congo'. De initiatiefnemers mikken op een commerciële start rond het jaareinde. Congo Airways moet de opvolger worden van LAC (Lignes aériennes congolaises), dat in 2003 failliet ging.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud