Delta bijna aandeelhouder Virgin Atlantic

Een Virgin-toestel landt op Londen Heathrow - foto: Luke MacGregor

Delta Air Lines is bijna rond met Singapore Airlines om het belang van 49 procent in Virgin Atlantic Airways over te nemen. Delta en Virgin zouden dan nauw samenwerken op hun transatlantische routes.

De bal ging aan het rollen toen Singapore Airlines liet weten dat het af wou van zijn belang van 49 procent in Virgin Atlantic Airways, de grootste luchtvaartmaatschappij in het Virgin-imperium van Richard Branson. Virgin zelf heeft nog altijd 51 procent in Virgin Atlantic.

Vorige week zei Singapore dat het onderhandelde met verschillende partijen die interesse hadden betoond, maar dat het niet zeker was dat dit zou leiden tot een akkoord. Volgens David Fintzen, analist bij Barclays Plc, is 200 tot 300 miljoen dollar een redelijke prijs voor die 49 procent.

Maar volgens verschillende bronnen zou Delta nu zo goed als rond zijn met Singapore voor een prijs tussen 300 en 500 miljoen dollar. Delta als aandeelhouder van Virgin Atlantic is een meer zinvolle operatie dan de aanwezigheid van Singapore in het kapitaal.

Delta en Virgin zouden nauwer kunnen samenwerken op routes tussen de VS en Europa, net zoals British Airways dat vandaag al doet met zijn partner American Airlines. Virgin heeft een vloot van 40 vliegtuigen, allemaal voor lange afstand. Delta heeft er 725.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud