Delta, EasyJet en spoorwegen geïnteresseerd in Alitalia

©REUTERS

De failliete Italiaanse luchtvaartmaatschappij ontlokte twee bindende en een niet-bindende biedingen.

De Britse budgetvlieger EasyJet  maakte woensdag bekend dat hij zijn interesse in Alitalia heeft laten blijken aan de Italiaanse overheid. Ook de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines heeft een voorstel gedaan, meldt het persagentschap Ansa. Delta is een partner van Alitalia voor trans-Atlantische vluchten.

Daarnaast zegt de Italiaanse spoorwegmaatschappij Ferrovie dello Stato dat ze ook een bod heeft gedaan. Omdat de spoorwegmaatschappij in overheidshanden is, kan deze kandidatuur geïnterpreteerd worden als een poging van de overheid om de greep op Alitalia te behouden.   

Volgens de curatoren zijn er twee bindende biedingen en één niet-bindend voorstel ingediend. Ze wouden niet zegen welke partijen welk voorstel hadden gedaan.

Lufthansa

Eerder had Lufthansa gezegd dat het niet zou deelnemen aan de reddingspoging van Alitalia onder leiding van de Italiaanse regering.

Air France KLM , ook een partner van Alitalia, is al jaren een gedoodverfde partner voor de Italiaanse maatschappij, maar kampt zelf met interne spanningen en de impact van de hogere kerosineprijzen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud