Dieter Vranckx nieuwe CEO van Brussels Airlines

Dieter Vranckx is sinds 2018 financieel directeur bij Brussels Airlines. ©BELGA

Er is een opvolger voor Christina Foerster bij de luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Zoals verwacht komt Dieter Vranckx er aan het hoofd.

Toen vorige week bekend werd dat Foerster na drie jaar de vliegmaatschappij verlaat om een directierol bij het moederbedrijf Lufthansa te vervullen, dook Vranckx' naam al op als mogelijke vervanger. Nu bevestigt Brussels Airlines dat de 46-jarige Vranckx inderdaad de nieuwe CEO wordt. Daarnaast vervult hij ook de functie van commercieel directeur.

Als echte luchtvaartexpert en allround manager die de Lufthansa Group goed kent, is Dieter Vranckx de juiste persoon om samen met zijn teams Brussels Airlines naar een hoger niveau te brengen.
Etienne Davignon
medevoorzitter van de raad van bestuur

Vranckx was sinds mei 2018 financieel directeur en adjunct-CEO van Brussels Airlines en wordt gezien als een pion van Lufthansa. Nadat hij eind jaren 90 zijn carrière bij Sabena begon, vervulde hij allerlei topfuncties bij Lufthansa en de Zwitserse dochter Swiss. Hij was vooral internationaal actief, en was de jongste jaren vanuit Hongkong en Singapore verantwoordelijk voor de Aziatische markt.

Allround manager

Vranckx studeerde Handelsingenieurswetenschappen in Brussel en volgde opleidingen bij verschillende internationale business schools. 'Als echte luchtvaartexpert en allround manager die de Lufthansa Group goed kent, is Dieter Vranckx de juiste persoon om samen met zijn teams Brussels Airlines naar een hoger niveau te brengen', zegt Etienne Davignon, medevoorzitter van de raad van bestuur. Het bedrijf meldt dat binnenkort een nieuwe financieel directeur wordt aangeduid.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud