Advertentie

Easyjet-aandeel crasht na omzetwaarschuwing

De lowbudgetvluchtmaatschappij Easyjet heeft in het eerste deel van het gebroken boekjaar winst geboekt. ©Bloomberg

De Britse budgetvlieger Easyjet waarschuwt voor tegenvallende inkomsten in april. Beleggers dumpten daarop massaal het aandeel.

Easyjet heeft flink te lijden gehad onder de stakingen van de luchtverkeersleiders in Frankrijk. Dit leidde tot de annulatie van 600 vluchten en een omzetverlies van zo'n 25 miljoen pond. Analisten van de Amerikaanse nieuwsdienst Bloomberg verwachten een verlaging van de winstverwachting dit jaar van 691 miljoen pond naar 670 miljoen pond. Het aandeel van Easyjet op de Londense beurs maakte dan ook een moeilijke dag mee, om 15 uur was het aandeel al met 9,2 procent tot 16,51 pond gedaald.

Bescheiden winst vorig jaar

Toch is er ook goed nieuws voor Easyjet. De luchtvaartmaatschappij maakte in afgelopen gebroken boekjaar een bescheiden winst van 7 miljoen pond (9,7 miljoen euro). Het is de eerste keer in tien jaar tijd dat de luchtvaartmaatschappij een winst kan noteren in de herfst- en wintermaanden. Vorig jaar leed Easyjet nog een verlies van 53 miljoen pond. De omzet steeg met 3,8 procent van 1,70 miljard pond naar 1,77 miljard pond.

Het betere resultaat is te danken aan de lagere olieprijs. Easyjet verwacht dat de totale brandstofrekening 95 tot 120 miljoen pond lager zal uitvallen dan vorig jaar.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud