Advertentie
Advertentie

EasyJet keert uitzonderlijk dividend uit

©EPA

De low-cost luchtvaartmaatschappij EasyJet zag zijn winst het voorbije jaar met 51 procent toenemen. EasyJet keert zijn aandeelhouders dan ook een uitzonderlijk dividend uit van 209 miljoen euro.

EasyJet haalde in zijn laatste boekjaar een winst van 478 miljoen Britse pond (570 miljoen euro) of 51 procent meer dan een jaar terug. De omzet dikte met 10,5 procent aan tot 4,26 miljard Britse pond (5 miljard euro).

De luchtvaartmaatschappij stelt zijn aandeelhouders een dividend voor van 33,5 pence, of 55,6 procent meer dan het jaar voordien. Daar bovenop geeft EasyJet nog eens een bijzonder dividend van 44,1 pence.

EasyJet dankt de goede resultaten vooral aan de Olympische Spelen die plaatsvonden in Londen, de thuisbasis van de luchtvaartmaatschappij. Toch gaat EasyJet voor dit jaar uit van hetzelfde aantal vluchtreservaties. EasyJet pakt daarom uit met flexibele ticketten en meer vluchten, in de hoop meer zakenmensen aan te trekken. Ook concurrenten van EasyJet, zoals Ryanair en Vueling, proberen hier marktaandeel af te snoepen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud