Extra besparingen bij Brussels Airlines-moeder op komst

Brussels Airlines-topvrouw Christina Foerster en Thorsten Dirks, de topman van Eurowings, het lagekostenmerk van Lufthansa. ©BELGA

Het Duitse Lufthansa worstelt met zijn lowcostdivisie Eurowings, waar ook Brussels Airlines onder valt. Het aandeel keldert meer dan 10 procent.

‘Het management van Eurowings heeft extra hervormingen in de steigers gezet. Het zal die binnenkort presenteren’, klinkt het bij Lufthansa.

Lufthansa  heeft zijn verwachte winst voor dit jaar naar beneden bijgesteld. De marge op de omzet wordt bijgesteld van 6,5 à 8 procent naar 5,5 à 6,5 procent. De nieuwe verwachting voor de bedrijfswinst ligt tussen 2 en 2,4 miljard euro. Eerder  was dat 2,4 tot 3 miljard euro.

Prijsdruk

6,5%
Winstmarge
De winstmarge wordt bijgesteld van 6,5 à 8 procent naar 5,5 à 6,5 procent.

Lufthansa zegt last te hebben van een negatieve prijsdruk. De prijzen van korte vluchten zijn gedaald doordat te veel vluchten worden aangeboden en doordat er veel lege stoelen zijn. Het overaanbod wordt gecreëerd door prijsvechters.

De luchtvaartspeler heeft veel geld gestoken in Eurowings, zijn lowbudgettak waar Brussels Airlines deel van uitmaakt, om te concurreren met prijsvechters als Ryanair en Easyjet. Die investeringen hebben nog niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Eurowings

Eurowings verwacht een forse omzetdaling in het tweede kwartaal. Bovendien verlopen de kostenbesparingen trager dan verwacht. Daarom komen er extra besparingsmaatregelen, geeft moeder Lufthansa aan. De vliegtuigmaatschappij dook in het eerste kwartaal 336 miljoen euro in het rood, terwijl een jaar geleden 52 miljoen euro winst werd geboekt. 

Het winstalarm van Lufthansa weegt op de hele sector. De aandelen van Air France-KLM , EasyJet  en IAG  duiken lager. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud