Frankrijk voert volgend jaar taks op vliegtuigtickets in

©REUTERS

De heffing moet jaarlijks 182 miljoen euro opbrengen. Dat bedrag wordt geïnvesteerd in milieuvriendelijke transportinfrastructuur.

Frankrijk wil vanaf volgend jaar een milieuheffing op vliegtuigtickets invoeren. Het is de bedoeling om bij zowat elke vlucht vanuit Frankrijk een bedrag van 1,50 tot 18 euro te heffen op het ticket. Dat maakte minister van Mobiliteit Elisabeth Borne dinsdag bekend.

De hoogte van de heffing is afhankelijk van de bestemming en de reisklasse. Bij binnenlandse vluchten en vliegreizen naar andere Europese landen geldt in economy class een taks van 1,50 euro. Bij vluchten naar niet EU-landen in business class kan het bedrag oplopen tot 18 euro. Bij internationale vluchten in economy class wordt een tarief van 3 euro gehanteerd.

Corsica

De heffing moet vanaf 2020 jaarlijks 182 miljoen euro opbrengen. Dat bedrag zal volgens Borne geïnvesteerd worden in milieuvriendelijke transportinfrastructuur, in de eerste plaats in spoorwegen.

De beslissing werd dinsdag genomen tijdens de tweede Milieubeschermingsraad, die wordt voorgezeten door president Emmanuel Macron. De maatregel wordt ingeschreven in het wetsontwerp voor de begroting 2020. Alleen voor de vluchten van en naar Corsica en de Franse overzeese gebieden wordt een uitzondering gemaakt. Ook bij verbindingsvluchten wordt geen taks geheven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud