Advertentie

Franse regering doet oproep aan piloten Air France

Een eenzame passagier wacht. ©AFP

De Franse regering wil een einde aan de staking bij luchtvaartmaatschappij Air France, waar een groot deel van de piloten al bijna een week niet aan de slag is gegaan. Staatssecretaris Alain Vidalies (Transport) roept hen op tot een compromis.

Piloten van Air France verlengen hun staking met nog eens 4 dagen tot 26 september. Dat heeft de Franse vakbond SNPL zaterdag laten weten. Staatssecretaris Alain Vidalies (Transport) riep de vliegeniers zondag op de radiozender France Info op tot een compromis. Volgens Vidalies is het hoog tijd voor een 'positieve stap' van het personeel. 'Goedkoper vliegen is geen keuze maar een must, dat is de realiteit", zei de staatssecretaris. 'Ik denkt dat de piloten zich daar volledig van bewust zijn.'  

Ongeveer zes op de tien piloten zijn sinds maandag in staking uit protest tegen kostenbesparingen en de plannen om prijsvechter Transavia verder uit te breiden, terwijl het verlieslatende Europese en binnenlandse netwerk van Air France zelf naar verwachting verder wordt gesaneerd.

Air France verwacht maandag ongeveer 41 procent van de vluchten normaal te kunnen uitvoeren, tegen 38 procent op zondag. Daarbij gaat het bedrijf er vanuit dat opnieuw circa twee op de drie piloten niet op het werk verschijnen. Volgens Air France kost de staking de maatschappij 10 tot 15 miljoen euro per dag. Ze biedt klanten die in de periode tot en met 26 september met de Franse maatschappij zouden vliegen de mogelijkheid hun vlucht gratis om te boeken of te annuleren.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud