Fransen krijgen tijdelijke bagagelicentie op Zaventem

Sinds het faillissement van Swissport is Aviapartner de enige afhandelaar op Brussels Airport. ©Photo News

Brussels Airport geeft Alyzia tijdelijk een licentie om passagiersvliegtuigen af te handelen. De Franse firma mag het failliete Swissport zes maanden vervangen.

Vanaf 1 juli werken op de nationale luchthaven opnieuw twee handlers. Brussels Airport heeft het Franse bedrijf Alyzia SAS een licentie gegeven om de komende zes maanden actief te zijn als afhandelaar. Dat meldt het luchthavenbestuur vrijdag.

Het luchthavenbestuur voerde de voorbije weken gesprekken met een tiental kandidaten over een tijdelijke oplossing. Na goedkeuring door het federale directoraat-generaal luchtvaart kunnen de Fransen op 1 juli van start gaan.

De aanstelling is het gevolg van de wetgeving die verplicht dat twee afhandelaars actief zijn op de nationale luchthaven. Na het faillissement van Swissport Belgium begin juni beschikte enkel Aviapartner over een licentie voor grondafhandeling. Het Belgische bedrijf, dat deze week een lening van 25 miljoen euro kreeg van de federale regering, helpt sindsdien de oude klanten van Swissport, zoals Brussels Airlines uit de nood. Binnenkort kan Alyzia onderhandelen met de luchtvaartmaatschappijen in Zaventem.

Fransen

Alyzia ontstond in 1948 en is een vroegere entiteit van de Aéroports de Paris. Het bedrijf verzorgt vandaag de grondafhandeling op alle grote Franse luchthavens, zoals Parijs, Bordeaux en Lyon. Alyzia telt meer dan 3.000 personeelsleden en heeft 80 luchtvaartmaatschappijen in haar klantenportefeuille. Het bedrijf wilde al langer naar het buitenland expanderen.

Brussels Airport gaat intussen op zoek naar een definitieve tweede afhandelaar. Die procedure kan zes maanden duren. Mogelijk krijgt Alyzia daarna definitief de licentie om naast Aviapartner vliegtuigen af te handelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud