Gouden handdruk van 60 miljoen voor ontslagen CEO Boeing

Dennis Muilenberg, ex-CEO van Boeing. ©Photo News

Dennis Muilenburg, die deze week moest opstappen bij Boeing, krijgt een aardige troostprijs mee. Hij kan rekenen op een ontslagvergoeding die kan oplopen tot zo’n 60 miljoen dollar, meldt de Amerikaanse zender CNN

Of de vijftiger met Nederlandse roots, die 34 jaar in dienst was bij de vliegtuigbouwer, dat bedrag ook zal krijgen, hangt af van de onderhandelingen die hij daarover met Boeing voert.

Muilenburg kreeg de bons omdat Boeing er niet in slaagt zijn paradepaardje, de 737 MAX, na twee crashes opnieuw in de lucht te krijgen. Het aan de grond houden van de 737 MAX kost de vliegtuigfabrikant in het huidige kwartaal 4 miljard dollar, schat de zakenbank JPMorgan. Als Boeing beslist de productie in januari op te schorten, zal de cashburn nog altijd 1 miljard dollar bedragen.

Muilenberg was al sinds 1985 aan boord bij Boeing als luchtvaartingenieur. Financieel directeur Greg Smith neemt de leiding van het concern over tot 13 januari. Bestuursvoorzitter David Calhoun zal dan doorschuiven en de functie van CEO op zich nemen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud