Intern onderzoek bij Brussels Airlines naar verregaande pesterijen

©BELGA

Brussels Airlines heeft een intern onderzoek geopend nadat er klachten bij de luchtvaartmaatschappij waren binnengelopen over intimidatie, pesten en grensoverschrijdend gedrag bij een bepaalde groep van het personeel.

Dat berichtte La Libre Belgique donderdag en het bedrijf bevestigt het onderzoek. De klachten worden zeer ernstig genomen en er geldt een zerotolerancebeleid tegenover dit soort gedrag, klinkt het.

Er vond al een onderhoud plaats met de werknemers die beweren het slachtoffer te zijn van het ongepaste gedrag. Daaruit bleek dat het om zware beschuldigingen gaat, waarop besloten werd een neutraal en diepgaand onderzoek op te starten. Dat staat in een interne nota van Brussels Airlines die Belga kon inkijken.

Het onderzoek werd toevertrouwd aan Lufthansa, het moederbedrijf van Brussels Airlines. Op die manier kan geen enkele persoon in het bedrijf het onderzoek beïnvloeden.

Brussels Airlines moedigt zijn personeelsleden aan te melden als ze zich het slachtoffer voelen van ongepast gedrag op de werkvloer. Er werd in de onderneming een procedure op het getouw gezet waarbij de strengste vertrouwelijkheidsnormen gelden, klinkt het. De vakbonden zijn op de hoogte.

Van functie ontheven

In het onderzoek waarover La Libre berichtte, zijn de werknemers uit deze afdeling tijdelijk uit hun functie ontheven. Dat gebeurde in onderling overleg om de neutraliteit van het onderzoek te garanderen. Maar deze tijdelijke schorsing is geen strafmaatregel, beklemtoont de directie.

Brussels Airlines zal maatregelen nemen tegenover de slachtoffers en de daders. Meer commentaar wou het donderdag niet kwijt, 'tot het onderzoek is afgerond'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud