Langer uitstel voor terugkeer Boeing 737 MAX

De eerste vluchten met de Boeing 737 MAX zullen mogelijk tegen het einde van de zomer plaatsvinden. ©AFP

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA identificeerde een nieuw potentieel mankement, zonder het precieze probleem te benoemen.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een nieuw potentieel risico geïdentificeerd dat vliegtuigmaker Boeing moet oplossen voordat de toestellen van het type 737 MAX weer de lucht in mogen. Dat heeft de FAA aan het persagentschap Reuters laten weten, zonder het precieze probleem te benoemen.

Het euvel kwam naar verluidt vorige week tijdens een test in een simulator aan het licht, zo meldden bronnen. Door de ontdekking zit een snelle certificeringstest van een toestel er op korte termijn niet in. De 737 MAX-toestellen worden om veiligheidsredenen wereldwijd aan de grond gehouden, na twee dodelijke ongevallen in korte tijd.

Nieuwe tegenvaller

Volgens de Britse zakenkrant Financial Times kan een formele testvlucht, om de 737 MAX opnieuw vrij te geven om te mogen vliegen, pas ten vroegste op 8 juli plaatsvinden. Een nieuwe tegenvaller voor Boeing, dat zelf aangaf dat het in de eerste drie maanden van dit jaar 1 miljard dollar omzet verloor doordat de toestellen aan de grond gekluisterd zijn. Boeing probeert al sinds maart om zijn wereldwijde vloot van 400 737 MAX'en terug in de lucht te krijgen.

De eerste vluchten met de toestellen zullen mogelijk tegen het einde van de zomer plaatsvinden, zo liet Boeing-baas Dennis Muilenberg woensdag verstaan. Hij zei ook nog dat er onderhandelingen lopen met luchtvaartmaatschappijen over een compensatie voor geleden schade.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud