Lowcostdochter Aeroflot vliegt vanuit Oostende

Pobeda, een dochter van de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot, vliegt vanaf maart drie keer per week tussen Moskou en Oostende.

Pobeda, de lagekostendochter van de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot, start in maart met de vlucht Oostende-Moskou, die drie keer per week vliegt.

Pobeda zal vanaf 7 maart drie keer per week (op dinsdag, donderdag en zaterdag) vliegen tussen Moskou (Vnukovo) en de luchthaven van Oostende-Brugge. De prijzen voor een enkele vlucht starten volgens de website van de luchtvaartmaatschappij op 42 euro (zonder bagage). Een retour kan vanaf 70 euro. De maatschappij vliegt met nieuwe Boeings 737-800.

'De nieuwe lijndienst is schitterend nieuws voor onze luchthaven, maar zeker ook voor de regio', zegt Marcel Buelens, de CEO van de luchthavens van Oostende-Brugge en Antwerpen (Deurne).

'De toeristische sector in Vlaanderen zal daarvan profiteren. De vluchten maken zowel een kort als een lang verblijf mogelijk. Naast het Belgische publiek houden we rekening met een potentiële toename van buitenlandse gebruikers van onze luchthaven vanwege de gunstige ligging ten opzichte van bijvoorbeeld Noord-Frankrijk en Zuidwest-Nederland.'

Oostende of Brugge?

De Russische prijsvechter mikt op Russische toeristen die Brugge willen zien. In de zoekrobot van Pobeda wordt de luchthaven 'Brugge (Oostende)' genoemd. Op Facebook wordt de nieuwe dienst gelanceerd met toeristische foto's van Brugge, 'de chocoladehoofdstad van België'.

Pobeda stipt in zijn marketing ook aan dat de luchthaven niet ver is van Gent, Brussel, Antwerpen, Noord-Frankrijk en Parijs.

'Vette vis'

De dochtermaatschappij van Aeroflot wordt de tweede passagiersklant van de luchthaven, na TUI. 'We hebben een vette vis gevangen', vindt Buelens. 'Voorlopig is er enkel een lijn met Moskou, maar we sluiten niet uit dat er nog andere bestemmingen bijkomen.' De Russische maatschappij komt zeker niet naar de zusterluchthaven van Deurne, omdat de landingsbaan daar te kort is voor de Boeings.

Pobeda, dat zich als het Ryanair van Rusland positioneert, vliegt ook al vanuit de nabijgelegen regionale luchthavens Keulen en Eindhoven. Het verwierf onlangs extra landingsrechten in Eindhoven na het vertrek van Ryanair.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n