Luchthaven Charleroi gaat woensdag dicht

De luchthaven van Charleroi gaat woensdag helemaal dicht. ©Kristof Vadino

De luchthaven van Charleroi zal woensdag helemaal gesloten blijven tijdens de nationale staking. In Zaventem gaat meer dan de helft van de vluchten niet door.

Brussels South Charleroi Airport meldt in een persbericht dat de luchthaven woensdag helemaal de deuren sluit. Reizigers krijgen het advies rechtstreeks contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

De voorbije dagen is duidelijk geworden dat de activiteiten van de luchthaven sterk verstoord zouden zijn door de staking. Zo verwachtte de uitbater onder meer wegversperringen in de omgeving. De luchthaven koos daarom voor zekerheid voor de reiziger: alle activiteiten worden opgeschort woensdag.

Op Brussels Airport is voor woensdag al meer dan de helft van de vluchten geschrapt. ‘Momenteel zijn 317 van de 569 geplande vluchten geannuleerd, of 55 procent van alle vluchten’, zegt luchthavenwoordvoerster Anke Fransen.

Luchtverkeersleiders

26 luchtvaartmaatschappijen hebben al vluchten van of naar de luchthaven van Zaventem gecanceld. Brussels Airlines liet weten de 222 geplande vluchten allemaal te schrappen. TUI Fly wijkt dan weer uit naar buitenlandse luchthavens. Andere maatschappijen schrappen bijvoorbeeld een heen- en terugvlucht op bestemmingen waar ze meermaals per dag naartoe vliegen.

Op Brussels Airport werden woensdag oorspronkelijk circa 60.000 reizigers verwacht.

Het aantal geschrapte vluchten kan nog toenemen. De luchtverkeersleiders van skeyes lieten maandagavond ook weten dat de capaciteit van het luchtverkeer in België woensdag gehalveerd zal worden als gevolg van stakingsacties. Voor de vluchten die zouden plaatsvinden, blijft de aanbeveling om ruim op tijd te vertrekken en indien mogelijk alleen met handbagage te reizen.

De voorzitter van de luchthaven van Zaventem, Marc Descheemaecker, zei afgelopen weekend dat een volledige sluiting van de luchthaven tijdens de nationale staking ‘10 tot 13 miljoen euro’ economische schade zou veroorzaken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud