Luchthaven Charleroi opent transitzone

Brussels South Charleroi Airport heeft voortaan een transitzone. ©Photo News

Sinds vandaag kunnen passagiers vanuit 15 steden zonder opnieuw te moeten inchecken doorreizen naar 27 Ryanair-bestemmingen.

De lagekostenmaatschappij Ryanair, de grootste klant van de Henegouwse luchthaven, biedt als eerste dergelijke vluchten aan. 'Brussels South Charleroi Airport wordt een hub', klinkt het in een persbericht. Tot nu toe was die enkel uitgerust voor enkele vluchten, van of naar Charleroi. Wie wou doorreizen, moest tussen beide vluchten zijn bagage oppikken en opnieuw inchecken.

Dat verandert dankzij de nieuwe transitzone. Passagiers kunnen daar wachten op hun aansluitende vlucht. Ze kunnen met hun instapkaart rechtstreeks naar de gate gaan, hun bagage wordt automatisch op het vliegtuig richting eindbestemming gezet.

Nieuwe opportuniteiten

Vanuit 15 steden uit het Ryanair-netwerk kan je zo via Charleroi doorreizen naar 27 bestemmingen. 'Er was wel degelijk een vraag van de reizigers en ons netwerk van meer dan 180 bestemmingen leent zich perfect voor connecties', luidt het op de Henegouwse luchthaven, die gelooft dat het circuit 'nieuwe opportuniteiten opent om in Europa te vliegen'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud