Luchthaven Deurne krijgt nieuwe route

©x

Vanaf juli start Flybe met een nieuwe lijndienst tussen Antwerpen en London Southend, zo meldt de Londense luchthaven. De luchthaven van Deurne krijgt er dus, naast Londen City een tweede (Londense) bestemming bij.

De vluchten zullen uitgevoerd worden door Stobart Air, het vroegere Aer Arran. Vanuit London Southend lanceert Flybe trouwens nog vijf andere bestemmingen: Rennes, Groningen, Osnabrück, Keulen/Bonn en Caen. De ambitie is niet gering want vanaf 3 juli zullen elke dag twee vluchten tussen Antwerpen en London Southend georganiseerd worden. De vluchten zouden uitgevoerd worden met een ATR-72, een turboprop die ruim 70 plaatsen biedt.

De enige regelmatige lijn die Deurne vandaag heeft is die van CityJet met Fokkers 50 van VLM naar Londen City, een dienst die intussen 21 jaar bestaat. VLM werd in 2008 door de Nederlander Jaap Rosen Jacobsen verkocht aan Air France, dat de Vlaamse maatschappij daarna integreerde in zijn Ierse dochter CityJet. Die werd op haar beurt einde 2013 verpatst aan de Duitse groep Intro Aviation, een deal die pas einde maart werd afgerond.

Dean Brogan, CEO van Stobart Air, kwam de nieuwe verbinding zelf aankondigen op een persconferentie in Antwerpen. Southend is de nieuwste luchthaven in de buurt van Londen maar ligt wel op 53 minuten sporen van Liverpool Street in Londen. Sinds 2008 hebben de eigenaars van Stovart Air meer dan 120 miljoen pond geïnvesteerd in de luchthaven. Southend wordt ook gebruikt door Europa's tweede budgetvlieger Easyjet en het Ierse Aer Lingus.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud