Advertentie

Luchtvaartmaatschappijen krijgen 20 miljoen euro

Jetairfly krijgt 3,5 miljoen euro. ©BELGA

De federale regering maakt de beloofde financiële steun aan drie Belgische luchtvaartmaatschappijen vrij. Het gaat om een totaalbedrag van net geen 20 miljoen euro.

Het bedrag van 19,7 miljoen euro gaat rechtstreeks naar Brussels Airlines, Jetairfly en Thomas Cook Airlines. De storting van het geld werd bevolen door staatssecretaris voor Mobiliteit Catherine Fonck (cdH) en de federale overheidsdienst Mobiliteit heeft de opdracht uitgevoerd, zo schrijft L'Echo zaterdag.

Brussels Airlines kan de komende drie jaar jaarlijks rekenen op 15 miljoen euro. Voor Thomas Cook is dat 1,2 miljoen euro en voor Jetairfly 3,5 miljoen euro.

Eerder was al eens het sein gegeven om het geld te storten, maar die opdracht werd door de administratie geblokkeerd omdat ze de nodige budgettaire compensaties niet kon vinden om het geld vrij te geven.

Oorspronkelijk was het de bedoeling het geld te storten aan Brussels Airport, waarop de luchthavenuitbater korting had moeten geven aan de betrokken luchtvaartmaatschappijen voor de veiligheidskosten.

Ryanair en de beweging Pas Questions kaartten het dossier aan bij Europa, dat een onderzoek startte. Bovendien werden voor de Raad van State vernietigingsverzoeken ingediend door Ryanair en Jetairfly.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud