Lufthansa-baas die Brussels Airlines kocht overleden

Lufthansa-baas Wolfgang Mayrhuber, rechts naast Etienne Davignon, bij de aankoop van Brussels Airlines. ©REUTERS

Wolfgang Mayrhuber, de voormalige CEO en voorzitter van de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa is zaterdag op 71-jarige leeftijd overleden na een ernstige ziekte.

Mayrhuber was tussen 2003 en 2010 de CEO van Lufthansa en tussen 2013 en 2017 de voorzitter. 'Hij heeft ons bedrijf meer dan 45 jaar lang gediend en vormgegeven', zegt de huidige topman Carsten Spohr in een eerbetoon.

De Oostenrijker was tijdens zijn CEO-schap de drijvende kracht achter de overnames van Swiss, Austrian Airlines en Brussels Airlines. Toevallig op dezelfde dag waarop de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers failliet ging, 15 september 2008, sloot Mayrhuber de deal met Etienne Davignon, de voorzitter van SN Airholding, het moederbedrijf boven Brussels Airlines.

Mayrhuber kondigde toen aan dat Lufthansa een belang van 45 procent nam in zijn kleine Belgische sectorgenoot voor de prijs van 65 miljoen euro. Het luidde het einde in van Brussels Airlines als onafhankelijk bedrijf. Pas acht jaar later later, in een tweede fase in 2016, volgde de volledige overname.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud