opmerkelijk

Lufthansa bezit webadressen Brusselswings

De domeinnamen brusselswings.be en brusselswings.com zijn een jaar geleden gereserveerd door Lufthansa, het moederbedrijf van Brussels Airlines. Het duidt erop dat de Lufthansa-marketeers de merknaam op zijn minst achter de hand willen houden.

Uit de meldingen bij de domeinbeheerders blijkt dat Lufthansa Systems, het IT-bedrijf van de Duitse luchtvaartreus, in juni 2014 de webadressen brusselswings.be, brusselswings.de en brusselswings.com gereserveerd heeft.

Er was maandag na een persconferentie in Frankfurt verwarring ontstaan over Lufthansa's mogelijke plannen om Brussels Airlines op termijn een nieuwe naam te geven. Het Duitse persbureau dpa sprak van Brusselwings (sic). Topman Carsten Spohr liet op de persconferentie verstaan dat de Duitse luchtvaartgroep overweegt om Brussels Airlines onder te brengen in Lufthansa's lowcostdivisie Eurowings.

Een Duitse woordvoerder van Lufthansa, die de persconferentie niet bijwoonde, nuanceerde later het nieuws. Er zou overwogen worden om Brussels Airlines lowcostvluchten vanuit Brussel te laten uitvoeren onder de naam en met toestellen van Eurowings, naast het bestaande aanbod van Brussels Airlines. Lufthansa doet hetzelfde met Austria Airlines in Oostenrijk.

Lufthansa is voor 45 procent eigenaar van Brussels Airlines en heeft een kooprecht om dat tot 100 procent optrekken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud