Lufthansa-CEO niet zeker over goedkeuring reddingsplan

Carsten Spohr, de topman van Lufthansa, de moeder van Brussels Airlines. ©Arne Dedert/dpa

In een brief aan werknemers, die Bloomberg inkeek, wijst Carsten Spohr op de lage opkomst op de buitengewone aandeelhoudersvergadering van donderdag.

Volgens Lufthansa-topman Carsten Spohr loopt het reddingsplan van 9 miljard euro van de Duitse regering risico om weggestemd te worden. De Duitse regering en Lufthansa kwamen overeen zo'n reddingsplan op poten te zetten voor het Duitse moederbedrijf van Brussels Airlines. In ruil zou de Duitse overheid een belang van 20 procent krijgen in Lufthansa, net als twee zetels in de raad van bestuur.

Maar amper 38 procent van de aandeelhouders registreerden zich om er over te stemmen op de buitengewone aandeelhoudersvergadering van aanstaande donderdag 25 juni, zei Spohr in een brief aan werknemers, die het nieuwsagentschap Bloomberg inkeek. 

Dat percentage houdt in dat het management nu nood heeft aan twee derde van de geregistreerde aandeelhouders die de reddingsboei goedkeuren. Als meer dan 50 procent van de aandeelhouders zich had geregistreerd, zou een eenvoudige meederheid hebben volstaan, aldus Bloomberg.  

Thiele aan zet

De lage opkomst voor donderdag betekent dat Heinz Hermann Thiele, de Duitse miljardair die met een belang van 15 procent de grootste aandeelhouder is, de deal kan kelderen. Thiele liet vorige week al verstaan dat hij er geen voorstander van is.

Maandag koppen bij elkaar

Maandag staat er alvast een vergadering op de agenda tussen Thiele, Spohr en de beide Duitse ministers die de deal orkestreerden: Minister van Financiën Olaf Scholz en Economie-minister Peter Altmaier, aldus bronnen dichtbij het dossier tegenover het persagentschap Bloomberg.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud