Lufthansa schrapt 23.000 vluchten in april

Lufthansa hakt stevig in het vluchtaanbod voor april. ©AFP

De Duitse luchtvaartgroep, waar Brussels Airlines deel van uitmaakt, schrapt van 29 maart tot 24 april 23.000 vluchten wegens het coronavirus.

De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa annuleert van 29 maart tot 24 april 23.000 vluchten, kondigt ze woensdag aan.

De vluchten hebben betrekking op alle passagiersmaatschappijen van de groep Lufthansa , dus ook op Brussels Airlines. De Belgische luchtvaartmaatschappij legt nog de laatste hand aan het gereduceerde vluchtplan voor april. Eind deze week volgt daarover meer informatie, zegt woordvoerster Kim Daenen. 

1,2 miljoen vluchten
Lufthansa
In 2018 was de groep Lufthansa, inclusief de lagekostendochter Eurowings, goed voor iets meer dan 1,2 miljoen vluchten.

Veel klanten annuleren hun vlucht wegens het coronavirus. De Lufthansa-groep schrapt zowel vluchten over korte en middellange afstand als langeafstandsvluchten. Vooral het aanbod in Europa, Azië en het Midden-Oosten daalt. Maar Lufthansa wil wel de mogelijkheid behouden 'dat alle bestemmingen op alle continenten bereikt kunnen worden met een maatschappij van de groep via onze hubs in Frankfurt, München, Zürich, Wenen en Brussel'. Over het vluchtschema vanaf 25 april volgt later een beslissing. 

Kwart van het aanbod

Vorige week kondigde Lufthansa aan dat het bedrijf - afhankelijk van de evolutie van de vraag de komende weken - tot de helft van zijn vluchten wil schrappen. In 2018 was de groep Lufthansa, inclusief de lagekostendochter Eurowings, goed voor iets meer dan 1,2 miljoen vluchten. Als het bedrijf in april 23.000 vluchten schrapt, komt dat neer op een kwart van het wereldwijde aanbod in een gemiddelde maand. 

Eerder deze week vroeg Lufthansa de Duitse regering om hulp om de 'immense' impact van het coronavirus te helpen opvangen. Om ontslagen te vermijden vraagt het bedrijf de toepassing van 'Kurzarbeit'. Daarbij betaalt de overheid de lonen als bedrijven gedwongen zijn activiteiten tijdelijk stop te zetten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud