Lufthansa-topman stopt als bestuurder bij Brussels Airlines

Carsten Spohr, de topman van Lufthansa. ©Bloomberg

De luchtvaartmaatschappij krijgt ook een kleinere raad van bestuur met nog twee Belgen.

Carsten Spohr, de topman van Lufthansa, maakt niet langer deel uit van de raad van bestuur van SN Airholding, de holding boven de luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. De raad werd ook verkleind van negen naar vijf mensen, onder wie twee Belgen. Dat blijkt dinsdag uit een publicatie in het Staatsblad die informatie van De Tijd uit december bevestigt.

Lufthansa rondde begin 2017 de volledige overname van Brussels Airlines af. Naar aanleiding daarvan kreeg Lufthansa een meerderheid in de raad van bestuur van SN Airholding. Carsten Spohr werd medevoorzitter. 'Om persoonlijk het integratieproces te kunnen begeleiden', klonk het toen. Brussels Airlines moest immers een onderdeel worden van de Lufthansa-dochter Eurowings Group.

Bernard Marchant

Dat integratieproces is blijkbaar voldoende gevorderd, want sinds 9 januari zit Spohr niet meer in de raad van bestuur van SN Airholding. Ook twee andere Lufthansa-mensen, Ulrik Svensson en William Willms, namen ontslag. Aan Belgische zijde stapten Bernard Marchant, de CEO van mediagroep Rossel, en professor-ondernemer-bankier Theo Peeters op.

In de plaats van de vertrekkers kwam er maar één nieuw gezicht: Jörg Beissel. De voormalige financieel directeur van Eurowings is sinds september vorig jaar verantwoordelijk voor onder meer efficiëntiewinsten binnen de hele Lufthansa-groep.

Belgen

De raad van bestuur bestaat nu nog uit vijf mensen. De Duitsers behouden wel het overwicht, met behalve Beissel ook Eurowings-topman Thorsten Dirks en Heike Birlenbach (vice-president sales bij Lufthansa). Tegenover hen zitten de oudgedienden Etienne Davignon, die ook bestuursvoorzitter is, en de gewezen Engie-topman Emmanuel Van Innis. Davignon zocht een vervanger voor Van Innis, maar heeft die blijkbaar niet gevonden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud