Lufthansa verlaagt prognose voor 2015

©REUTERS

Lufthansa handhaaft zijn winstverwachting voor dit jaar, maar verlaagt zijn prognose voor 2015. De Duitse luchtvaartgroep is hoofdaandeelhouder van Brussels Airlines.

De in omzet grootste luchtvaartgroep van Europa boekte het derde kwartaal een kwart meer winst tot 561 miljoen, ondanks een reeks stakingen van de piloten die het bedrijf 170 miljoen euro hebben gekost. Dat heeft Lufthansa zopas bekendgemaakt. Daarom handhaaft de groep zijn prognose van een operationele winst van circa 1 miljard euro over het hele jaar.

Maar voor 2015 geeft het management niet langer een precies cijfer, wat straks door de markt als een winstwaarschuwing zal geïnterpreteerd worden. Wel zou de operationele winst in 2015 'significant hoger' liggen dan die van 2014. Tot nog toe schoof de groep een winst van 2 miljard naar voor voor het komende boekjaar, maar dat is wegens de 'verslechtering van de economische vooruitzichten niet langer houdbaar'.

Oostenrijk

De Oostenrijkse dochter Austrian Airlines, kon het voorbije kwartaal zijn omzet lichtjes verhogen (2%) tot 611 miljoen, maar de operationele winst daalde wel met een derde tot 37 miljoen. Na 9 maanden liggen de ontvangsten 1,6 procent lager op 1,64 miljard en staat er een operationeel verlies van 7 miljoen in de boeken. In 2013 was er na 9 maanden nog een winst van 19 miljoen.

De tegenvallende resultaten over het derde kwartaal zijn vooral van boekhoudkundige aard en hebben te maken met de overdracht van personeel van Tyrolean naar Austrian, maar ze nopen CEO Jaan Albrecht wel om de winstvooruitzichten voor dit jaar opnieuw te verlagen. Toch hoopt hij 2014 met een licht positief resultaat af te sluiten.

Bij de laatste presentatie van de resultaten begin dit jaar ging Bernard Gustin CEO van Brussels Airlines uit van een klein verlies voor 2014, al sloot hij een resultaat in evenwicht niet helemaal uit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud