Advertentie

Management neemt Sabena Technics over van Franse TAT

©Photo News

Sabena Technics, de vroegere onderhouds- en hersteldivisie van Sabena, komt opnieuw in Belgische handen. Het management neemt het bedrijf over van de Franse groep TAT, vernam De Tijd.

Hoeveel managementleden betrokken zijn, is niet bekend. Wat vaststaat, is dat er geen externe partijen aan boord komen. Volgens onze informatie werkte Christian Van Buggenhout, de voormalige curator van Sabena, op de achtergrond mee aan de managementbuy-out en wordt hij straks bestuurder in het bedrijf.

Volgende week geeft Sabena Technics bij monde van CEO Stephane Burton meer details over de nieuwe strategie van het bedrijf. Burton zal ook een nieuwe naam bekendmaken. Gezien de naambekendheid van Sabena in de luchtvaartsector is de kans groot dat dat een onderdeel wordt van de nieuwe benaming.

Sabena Technics werd in 2005 uit het faillissement van Sabena overgenomen door de Franse groep TAT. Het bedrijf uit Zaventem zag enkele jaren zwarte sneeuw. Het raakte maar niet uit de rode cijfers. In 2009 voerde TAT een grote herstructurering door. Twee jaar geleden besliste de Franse groep opnieuw om een op de vijf jobs bij haar Belgische dochter te schrappen.

Sabena Technics stelt bijna 400 mensen tewerk. De omzet van de onderneming bedraagt ongeveer 50 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud