Advertentie

Nieuwe fusie in zakenluchtvaart

De Belgische zakenluchtvaartmaatschappij ASL fuseert met JetNetherlands. Een nieuwe fase in de consolidatie van de zakenluchtvaartsector die met rasse schreden vooruit gaat

Het nieuws dateert van dinsdag maar raakte nu pas bekend. Volgens een bericht op beide sites worden de twee samengebracht in een nieuwe holding, JetNet Alliance Group. De twee samen vormen volgens het communiqué de grootste operator voor zakenjets in de Benelux en één van de grotere spelers in Europa. De onderhandelingen duurden een jaar.

ASL werd opgericht in 1997 door de overname van Air Service Liège en vestigde zich in 2006 op de luchthaven van Deurne (Antwerpen). Sinds 2012 is het ook actief in Nederland (Eindhoven). ASL heeft ook een basis in Hasselt en Kortrijk. Het bedrijf staat onder leiding van stichter Hasselaar Philippe Bodson en heeft meer dan 20 vliegtuigen in beheer. Daarnaast telt de groep ook een reisbureau ASL Travel en een eventbedrijf Allways Events. In de raad van bestuur zit onder meer Paul Paridaens, de vroegere luchthavencommandant van Deurne.

JetNetherlands bestaat nog maar 13 jaar en heeft 14 vliegtuigen in portefeuille.

Operationeel blijven de twee bedrijven hun onafhankelijkheid bewaren, ze behouden dus elk hun vlieglicentie of AOC. Ze bieden diensten aan als zakenvluchten, medische en repatriëringsvluchten, transport van organen, vrachtvervoer en 'gevaarlijke goederen' en vluchten voor sportuitzendingen. Over het boekjaar 2012-2013 haalde ASL een omzet van 13,1 miljoen en 0,26 miljoen nettowinst met 17 voltijdse medewerkers.

In de Europese zakenluchtvaart is de laatste jaren een consolidatiegolf op gang gekomen. Zo kocht Luxaviation de voorbije drie jaar een Franse, Britse en Duitse sectorgenoot en vorig jaar ook het Belgische Abelag. De grootste spelers in ons land zijn Abelag (Luxaviation), Flying Group van Bernard Van Milders en ASL (JetNet Alliance).

ASL mag niet verward worden met de in Ierland gevestigde ASL Aviation Group, een 51%-dochter van CMB (16,59 euro, +0,9%), dat over 90 vliegtuigen beschikt met 1.200 werknemers. In die vloot zitten 30 Boeings 737-700/800 12 Airbus A300's en nog een reeks kleinere vliegtuigen.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud