Niki Lauda koopt eigen luchtvaartmaatschappij terug

De voormalige F1-kampioen Niki Lauda is nog steeds actief in de autosport als voorzitter van het Mercedes-team. ©AFP

De voormalige Oostenrijkse formule 1-kampioen Niki Lauda is de nieuwe eigenaar van luchtvaartmaatschappij Niki, het bedrijf dat hij 15 jaar geleden oprichtte.

De 68-jarige racekampioen is de verrassende winnaar van de strijd om Niki. De luchtvaartmaatschappij was al jaren in handen van Air Berlin, de maatschappij die vorig jaar in de problemen kwam. De vluchten van Niki zijn sinds 14 december opgeschort.

Na het faillissement van Air Berlin ontstond een bizar getouwtrek rond Niki. Aanvankelijk zou Niki in handen komen van de groep IAG , het moederbedrijf van British Airways, Iberia en Vueling. Maar die deal werd onderuitgehaald door verzet van boze klanten omdat door de overname 400.000 Niki-tickets niet meer geldig zouden zijn.

Een rechter besliste daarop dat het Niki-dossier niet in Duitsland moest behandeld worden, maar in Oostenrijk waar de luchtvaartmaatschappij is ingeschreven. In een nieuwe procedure daagden ook de Ierse budgetvlieger Ryanair  en Niki Lauda op als kandidaat-kopers.

Lauda's bedrijf Laudamotion werd door de Oostenrijkse curatoren unaniem als koper uitgekozen. Financiële details werden niet bekend gemaakt.

Lauda Air

Niki Lauda, die drie keer wereldkampioen formule 1 werd in de jaren zeventig en tachtig, richtte in 1979 zijn eerste luchtvaartmaatschappij Lauda Air op. Die is nu onderdeel van Austrian Airlines. Niki Lauda stapte in 2000 volledig uit Lauda Air en richtte in 2003 zijn tweede luchtvaartbedrijf Niki op, uit de restanten van Aero Lloyd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud