Nog geen zicht op comeback Boeing 737 MAX

FAA-topman Dan Elwell tijdens een hoorzitting in het Amerikaanse parlement. ©REUTERS

Het hoofd van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) heeft gezegd dat er nog geen tijdstip is bepaald waarop de Boeing 737 MAX weer mag vliegen. Toestellen van dit type staan wereldwijd sinds half maart aan de grond na twee ongevallen.

Boeing heeft sinds vorige week naar eigen zeggen de software-update gereed die de problemen met de 737 MAX moet oplossen. Maar FAA-directeur Dan Elwell zei woensdag dat zijn organisatie nog altijd niet de officiële software-update heeft ontvangen. Elwell heeft deze week overleg met luchtvaartautoriteiten uit 30 landen, inclusief China, de EU en Canada.

Boeing heeft al 360 vlieguren gemaakt met toestellen met de vernieuwde software tijdens 207 vluchten. De software-update moet evenwel worden goedgekeurd door de FAA voordat de toestellen weer de lucht in mogen.

Indonesië

346
Doden
Bij twee ongevallen met een Boeing 737 MAX kwamen de voorbije maanden 346 mensen om het leven.

Dinsdag zei Indonesië dat het de 737 MAX mogelijk tot volgend jaar aan de grond houdt. De luchtvaartautoriteiten in het land, waar de eerste van twee crashes met zo'n toestel plaatsvond, nemen niet zonder meer genoegen met de maatregelen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer en willen hun eigen afwegingen maken.

Bij twee ongelukken met een Boeing 737 MAX, in Indonesië en Ethiopië, kwamen 346 mensen om het leven. Beide ongevallen gebeurden door een softwarefout die de neus van het vliegtuig naar beneden bleef drukken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect