Advertentie

Noodlijdend Jet Airways staakt alle vluchten

De Jet Airways-vliegtuigen blijven in Mumbai, India aan de grond. ©REUTERS

De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways, die gebukt gaat onder de schulden, schort voorlopig haar activiteiten op. De laatste vlucht vindt vandaag plaats.

De beslissing komt er nadat het bedrijf er niet in is geslaagd de nodige fondsen te verzamelen.

'Als gevolg daarvan is Jet Airways met onmiddellijke ingang verplicht om al haar binnenlandse en internationale vluchten op te schorten. De laatste vlucht zal vandaag opstijgen', zegt het bedrijf uit Mumbai. Jet Airways werd in 1992 opgericht als de eerste private luchtvaartmaatschappij van India.

Budgetvliegers

De voorbije jaren kreeg het te maken met felle concurrentie van budgetvliegers als IndiGo en SpiceJet. Jet Airways heeft intussen voor meer dan 1 miljard dollar schulden. De maatschappij zou onder meer zijn personeel niet meer kunnen betalen en ook niet aan andere verplichtingen kunnen voldoen.

Een consortium onder leiding van de Indiase staatsbank SBI nam vorige maand de controle over, maar was sindsdien tevergeefs op zoek naar een overnemer voor Jet Airways. Op maandag had de maatschappij maar 7 vliegtuigen in de lucht op een vloot van 115 toestellen. De zoektocht van SBI loopt in principe tot 10 mei. Of de vluchten nog hernemen, is niet duidelijk. 

Jet Airways cancelde sinds eind vorige week al haar internationale vluchten, waardoor wereldwijd duizenden passagiers strandden. Het bedrijf vloog tussen 2007 en 2016 op Brussels Airport, maar ruilde Brussel begin 2016 in voor Amsterdam. Brussels Airlines sprong toen in dat gat. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud