Advertentie

Ook Lufthansa schrapt vluchten van en naar China

De vertrekhal van Brussels Airport. ©Photo News

De uitbraak van het coronavirus heeft voorlopig geen invloed op de vluchten van Brussels Airport naar China. Maatschappijen in het buitenland schrappen wel in het Chinese aanbod.

Nadat het Verenigd Koninkrijk de Britten aangeraden heeft niet naar China te reizen, tenzij dat absoluut noodzakelijk is, schortte British Airways met onmiddellijke ingang alle vluchten van en naar China op. Maatschappijen als het Indonesische Lion Air en het Zuid-Koreaanse Air Seoul volgden het Britse voorbeeld.

Ook de Duitse groep Lufthansa schrapt vluchten naar China, van haar maatschappijen Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines, tot en met 9 februari. Vluchten naar Hong Kong blijven behouden. Lufthansa is ook eigenaar van Brussels Airlines, maar dat vliegt niet rechtstreeks naar China. 

Brussel

Maar wie vanuit Brussels Airport een vlucht naar China gepland heeft, hoeft sowieso voorlopig niet te vrezen dat die wordt afgeschaft. Alle vluchten naar China blijven doorgaan, zegt woordvoerster Anke Fransen.

'Alleen de Chinese maatschappij Hainan Airlines vliegt van Brussel naar Peking en Shenzen. Ze is niet van plan die vluchten stop te zetten, ook omdat haar thuisbasis in China ligt. Hetzelfde geldt voor Cathay Pacific, dat vanuit Brussel op Hongkong vliegt.'

België hanteert tot nu toe een minder streng reisadvies dan het Verenigd Koninkrijk. Alleen reizen naar de provincie Hubei, waar het coronavirus uitbrak, worden afgeraden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud