Operationeel directeur Peter Kranich verlaat Brussels Airlines

Foto Imageglobe ©IMAGEGLOBE

De Chief Operating Officer (COO) van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines, Peter Kranich, verlaat het bedrijf. Zijn taken worden vanaf 1 oktober overgenomen door Dirk Vrebos en Thibault Demoulin, zo meldt Brussels Airlines donderdag.

Kranich was sinds maart 2012 operationeel directeur van de luchtvaartmaatschappij. 'Hij heeft bijgedragen aan de uitvoering van het herstructureringsplan 'Beyond' binnen de operationele afdelingen van Brussels Airlines, niet enkel op het niveau van het cabinepersoneel en de piloten, maar ook binnen de onderhoudsafdeling en de grondoperaties', zo staat in een persbericht.

De verantwoordelijkheden van Kranich worden overgenomen door een duo. Dirk Vrebos wordt verantwoordelijk voor alle grondoperaties, zoals de onderhoudsafdeling, de luchthavendiensten en de security-afdeling, en daarmee voor circa 1.100 werknemers.

Thibault Demoulin zal 'alle aspecten van de vluchtoperaties' voor zijn rekening nemen. Het gaat om de piloten, het cabinepersoneel en het operations center van het bedrijf, goed voor ongeveer 1.700 personeelsleden.

De CEO van Brussels Airlines, Bernard Gustin, neemt de juridische verantwoordelijkheid voor de activiteiten van het bedrijf over.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud