Advertentie

‘Opvolger Alitalia klaar voor take off’

©REUTERS

Italië en de Europese Unie staan dicht bij een akkoord over de oprichting van een nieuwe nationale luchtvaartmaatschappij, melden Italiaanse media.

De Italiaanse regering probeert van de Europese Commissie toelating te krijgen voor een doorstart van Alitalia, onder de naam Italia Trasporto Aereo (ITA). De nieuwe luchtvaartmaatschappij is in handen van de overheid, maar omvat een groot deel van de activa van de vroegere luchtvaartmaatschappij.

De gesprekken met Europa leken in het slop te zitten, maar de Italiaanse pers meldt nu dat een akkoord in zicht is. Volgens de krant Il Messaggero kan komende week een akkoord worden bereikt.

Het is ook uitkijken naar de allianties die de opvolger van Alitalia zal afsluiten. Onder meer Lufthansa, het moederbedrijf van Brussels Airlines, voert al een tijdje gesprekken over een samenwerking. Delta en United Airlines worden genoemd als mogelijke partners voor de belangrijke Amerikaanse markt. Delta bevestigde aan de krant dat het in gesprek is met de Italiaanse luchtvaartmaatschappij om ‘de relatie te consolideren en te verdiepen’. United gaf geen commentaar.

De Europese Commissie legt wel eisen op aan Rome. ITA zou in een eerste fase moeten starten met maximaal zo’n 60 vliegtuigen en 5.000 personeelsleden. De luchtvaartmaatschappij mag ook geen meerderheidsaandeel hebben in afhandelings- of onderhoudsactiviteiten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud