Advertentie

Oud-kabinetschef Reynders ruilt NMBS voor luchtvaart

Olivier Henin gaat aan de slag bij het luchtvaartbedrijf Blueberry. ©Photo News

Financieel directeur Olivier Henin, een vroegere kabinetschef van Didier Reynders, ruilt de NMBS in voor het luchtvaartbedrijf Blueberry.

Dat meldt de nieuwssite LN24 dinsdag en wordt bevestigd aan De Tijd.

Olivier Henin werd in 2015 financieel directeur (CFO) van de NMBS. Hij volgde toen Michel Allé op, die met pensioen ging. Henin werkte voordien als kabinetschef van toenmalig vicepremier Didier Reynders (MR), die zijn topmedewerkers graag op belangrijke functies posteerde. Door de vele wissels en pensioneringen aan de top is Henin vandaag het directielid met de langste staat van dienst bij de NMBS.

Volgens LN24 had de Waal evenwel geen zin om zijn zesjarig mandaat bij de NMBS te verlengen. Hij ruilt de spoorsector voor de luchtvaart en wordt financieel directeur van Blueberry. Die holding ontstond eerder dit jaar als joint venture van Sabena Aerospace (het vroegere onderhoudsbedrijf van Sabena) en de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM), waarvan Henin ondervoorzitter is. De liberaal was bestuurder bij Sabena Aerospace en werd dat ook bij de nieuwe holding Blueberry.

Sabca

FPIM en Sabena Aerospace namen begin dit jaar de Belgische luchtvaarttoeleverancier Sabca voor 75 miljoen euro over van het Franse Dassault. De nieuwe holding Blueberry, die Sabca en Sabena Aerospace overkoepelt, zal 1.200 werknemers tellen en een gecumuleerde omzet van 250 miljoen euro draaien.

Henin is een van de machtige MR-figuren op het terrein. Naast zijn taken bij de NMBS en de FPIM is hij ook bestuurder bij Brussels Airport. Daarnaast zetelt de liberaal in de raad van bestuur van de goederenspooroperator Lineas en de Luikse verzekeraar Ethias, die in handen is van verschillende overheden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud