Advertentie

'Overname Aer Lingus door British Airways rond'

©Paul O'Driscoll

Na een verhoogd bod van de groep British Airways-Iberia zou de raad van bestuur van Aer Lingus instemmen met een overname.

International Airlines Consolidated Group (IAG), de holding boven British Airways en Iberia, heeft zijn bod op Lingus verhoogd tot 2,50 euro. Dat waardeert de maatschappij op 1,33 miljard euro. De raad van bestuur van de Ierse nationale luchtvaartmaatschappij zou instemmen met het verbeterd voorstel. Dat zegt tenminste een goed geplaatste bron volgens de tv-zender Sky News. Zowel IAG als Aer Lingus houden de lippen op elkaar.

IAG is vooral geïnteresseerd in Aer Lingus voor twee zaken: zijn slots of landingsrechten op het overvolle Londen Heathrow en de mogelijkheden om Dublin te ontwikkelen tot tweede hub voor trans-Atlantische vluchten, het bread and butter van British Airways. Eerst was IAG met een bod van 2,30 gekomen, maar dat vonden de Ieren te laag. Ook een verhoogd bod van 2,40 werd afgewezen. 

Het aandeel Aer Lingus sloot vrijdag op 2,35 euro. De luchtvaartmaatschappij zit voor 30 procent in handen van Ryanair dat enkele jaren geleden vergeefse pogingen deed om zijn concurrent helemaal in te lijven. Maar de Ierse regering bezit een blokkeringsminderheid van 25 procent en hield Michael O'Leary al die tijd af. Nu zou Dublin toch bereid zijn te verkopen.

CEO van Aer Lingus is Christoph Müller, ooit nog baas bij Sabena, hij vertrekt binnenkort naar Malaysia Airlines

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud