Overname Air Berlin door Lufthansa onder vuur Europa

Lufthansa kocht in oktober een deel van de Air Berlin-boedel voor 1,5 miljard euro. ©AFP

De Europese Commissie heeft ‘ernstige bedenkingen’ bij de plannen van Lufthansa om zijn failliete concurrent Air Berlin grotendeels over te nemen.

Dat zei de Europese Commissaris van Mededinging, Margrete Vestager, vrijdag in Brussel. ‘We hebben tamelijk sterke mededingingstwijfels’, zei Vestager vrijdag in Brussel. ‘Het risico bestaat dat Lufthansa op een aantal routes een feitelijk monopolie krijgt door de overname van grote delen van Air Berlin’, klonk het.

De Europese Commissie moet uiterlijk op 21 december haar oordeel geven over de geplande overname. Nu voert Vestager nog onderzoek naar de zaak, waarbij ze Lufthansa-concurrenten naar hun mening vraagt over de plannen van Lufthansa.

Naast af- of goedkeuren kan de Commissie ook besluiten een dieper onderzoek te voeren, waarvoor het dan 90 dagen de tijd heeft.

Lufthansa kocht in oktober de belangrijkste onderdelen van Air Berlin voor 1,5 miljard euro. In totaal gaat het om 81 vliegtuigen en 3.000 werknemers. De resterende 5.000 werknemers verliezen in het plan hun baan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud