Peeters aan Ryanair: 'Betaal vlucht terug of bied alternatief'

©Photo News

Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) neemt contact op met het Ryanair-management om de rechten van de reizigers op de stakingsdagen van 25 en 26 juli te vrijwaren.

Volgens de vicepremier zijn de Europese regels duidelijk: Ryanair kan geen overmacht inroepen als argument om niets te doen. Hij anticipeert op de staking die het Ryanair-personeel voor eind deze maand heeft aangekondigd.

'Een staking is geen vorm van overmacht. Reizigers mogen dus kiezen tussen een terugbetaling of een alternatieve vlucht als blijkt dat hun geboekte vlucht wegens de staking niet plaatsvindt. Ik laat contact opnemen met Ryanair om te verzekeren dat de procedure correct wordt gevolgd. Mijn diensten volgen dit de komende weken van zeer nabij op.'

Ook Test-Aankoop zegt het dossier op te volgen. Het wijst erop dat passagiers een bijkomende schadevergoeding kunnen eisen als ze extra schade hebben geleden die ze kunnen bewijzen. 'Bijvoorbeeld bij het verlies van een eventueel voorschot voor een hotelreservatie of een aansluitende vlucht', zegt de consumentenorganisatie.

Ryanairs socialemediateam kreeg donderdagnamiddag verscheidene vragen van mogelijke gedupeerden. Het hield de lippen stijf op elkaar over annuleringen of de te volgen procedures.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n