Piloten Brussels Airlines dreigen met staking

©BELGA

De piloten bij Brussels Airlines gaan een stakingsaanzegging indienen nadat donderdag een verzoeningsvergadering met de directie niet het verhoopte resultaat heeft opgeleverd. Dat zegt Paul Buekenhout van LBC-NVK. Als de directie niet ingaat op de eisen van de piloten, volgen er mogelijk acties.

'De vergadering was er een van de laatste kans en het management heeft jammer genoeg geweigerd om deel te nemen aan iedere vorm van dialoog', meldde ACLVB. De vakbond kondigde in diezelfde nieuwsbrief sociale acties aan.

Wat de piloten niet meer pikken is dat de directie zich niet houdt aan de afspraken die gemaakt werden in het plan 'Beyond 2012-2013', zegt vakbondsman Buekenhout. De grootste pijnpunten zijn 'het verlof en de seizoenscontracten voor 58+piloten'. 'We gaan daarom vandaag een stakingsaanzegging indienen. De piloten beraden zich over mogelijke acties', voegt hij toe.

'De vakbondsafgevaardigden kunnen het gedrag van het management niet langer tolereren, hun arrogantie niet aanvaarden en niet langer leven met het gebrek aan respect voor overeenkomsten en beloftes gemaakt voor de ondertekening van het plan 'Beyond 2012-2013'', aldus de ACLVB.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud