Advertentie
Advertentie

Pilotenbonden tot bij Davignon

De piloten van Brussels Airlines staakten al enkele dagen in november - Foto Belga ©BELGA

De vakbonden bij Brussels Airlines gaan maandag verder onderhandelen over de problemen bij de piloten met voorzitter Etienne Davignon. In het management hebben ze geen vertrouwen meer.

De vakbonden bij Brussels Airlines gaan onderhandelingen voeren op het hoogste niveau, met name de aandeelhouder, zo luidt het. Anders gezegd: ze willen niet meer praten met het management maar met de voorzitter, Etienne Davignon.

'We hebben een afspraak met meneer Davignon maandagnamiddag', aldus afgevaardigde Olivier Van Camp (BBTK) namens het gemeenschappelijk vakbondsfront. 'We maken akkoorden met de directie en die communiceert dan iets anders naar het personeel, dit kan niet langer'.

Het vertrouwen in het management van het bedrijf is volledig weg, aldus Van Camp (BBTK). 'Maar we gaan de reizigers niet penaliseren, er komen dus geen acties en zeker geen staking'. Dit weekend wordt er dus gewoon verder gewerkt.

Meer concreet gaat het om de piloten die op 58 met pensioen moesten. De directie stemde er uiteindelijk mee in dat ze mogen blijven werken, maar wil nu dat dit tegen minder goede voorwaarden gebeurt. 'Onaanvaardbaar', aldus Van Camp.

'Het sociaal overleg verloopt weer zeer moeizaam', verklaarde ACLVB-secretaris Thierry Vuchelen eerder op de dag. 'Eens te meer dachten we dat er een akkoord was, maar dat blijkt enkele dagen of weken later dan toch niet het geval te zijn.'

Na een meerdaagse staking van de piloten in november, bereikten vakbonden en directie een voorlopig akkoord. Maar momenteel horen de vakbonden niets meer van de directie, zei ook Paul Buekenhout (LBC) vrijdag op Radio 1.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud