Advertentie
opmerkelijk

Pr-nachtmerrie voor United Airlines

©REUTERS

De hardhandige aanpak van een passagier op een United-vlucht keert als een boemerang terug in het gezicht van de luchtvaartmaatschappij. Die excuseert zich vooral voor de overboeking, niet voor het voorval zelf.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft zich de woede van duizenden passagiers in de Verenigde Staten en Azië op de hals gehaald door met geweld een passagier van een overboekte vlucht te halen.

De feiten gebeurden op een overboekte vlucht tussen Chicago en Louisville. Er werd aan de passagiers gevraagd wie vrijwillig en tegen een vergoeding bereid was een latere vlucht te nemen. Maar niemand meldde zich op vrijwillige basis. Er werden bijgevolg vier willekeurige passagiers aangewezen die het toestel moesten verlaten.

Een van die passagiers werd door veiligheidsagenten van de luchthaven omsingeld en hardhandig uit het vliegtuig gesleept, tot ontsteltenis van talrijke medepassagiers. Volgens ooggetuigen riep de man dat hij arts was en op weg was naar patiënten. Talrijke passagiers maakten videobeelden van het voorval.

De beelden van de harhandige aanpak van de beveiligingsagenten van United Airlines.

United-CEO Oscar Munoz betreurt vooral het feit dat passagiers (door overboeking) hun plannen moeten herzien. Maar voor het hardhandige optreden zelf excuseert hij zich niet. United wil eerst, in samenwerking met de autoriteiten, weten wat er precies gebeurde. De lokale autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld. Een van de veiligheidsagenten is geschorst.

Op sociale media oogst United een storm van kritiek. Het voorval wordt een pr-nachtmerrie, waarvan sommige concurrenten handig gebruik maken (zie hieronder).

Het is de tweede keer in korte tijd dat United in opspraak komt. Vorige maand moesten twee passagiers een vliegtuig verlaten omdat ze een legging droegen. De twee jonge vrouwen kregen de keuze om zich om te kleden of een andere vlucht te nemen.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud