Qantas schrapt 6.000 banen

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas schrapt een op de vijf banen als gevolg van het teruggevallen vliegverkeer. ©EPA

Bij de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas verdwijnt door het fors teruggevallen vliegverkeer een op de vijf banen.

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas kondigt donderdag een besparingsplan aan. Ze schrapt 6.000 - of een op vijf - banen en wil 1,2 miljard euro ophalen.

Nog eens 15.000 werknemers blijven technisch werkloos wegens het fors teruggevallen vliegverkeer door het coronavirus. Het land zou tot volgend jaar gesloten blijven voor de meeste internationale reizigers, schrijft het persagentschap Reuters.

Het zal jaren duren eer internationale vluchten weer als vroeger zullen zijn.
Alan Joyce
CEO Qantas

In een mededeling zegt Qantas, dat pas opnieuw internationale operaties van enige omvang verwacht in juli volgend jaar, dat het minstens honderd vliegtuigen tot twaalf maanden aan de grond houdt, waarvan het gros van de internationale vloot. 'Het zal jaren duren eer internationale vluchten weer als vroeger zijn', zegt CEO Alan Joyce. 

Volgens het besparingsplan moeten de komende drie jaar de kosten met ruim 9 miljard euro naar omlaag. 'We moeten ons voorbereiden op verschillende jaren met veel minder inkomsten. Op korte termijn betekent dat dat we een kleinere maatschappij moeten worden.' 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud