Rechtbank verklaart Swissport failliet

Bij Swissport staan bijna 1.500 jobs op de helling. ©BELGA

De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft dinsdag het faillissement uitgesproken van de bagageafhandelaar Swissport.

De rechtbank stelde drie curatoren aan. Door het faillissement zijn bijna 1.500 banen bedreigd, zo raakte maandag bekend toen het bedrijf de aanvraag van het faillissement aankondigde. 

De socialistische transportbond BTB, die de uitspraak van de ondernemingsrechtbank bekendmaakte, wil nauw contact onderhouden met de curatoren om de belangen van de werknemers te verdedigen. De vakbond opent ook een meldpunt voor de werknemers.

Brussels Airlines

BTB juichte eerder de steun aan Brussels Airlines toe, maar waarschuwde naar eigen zeggen meteen ook dat de luchthaven meer is dan alleen die luchtvaartmaatschappij. Ook de afhandelaars hebben het moeilijk en verwachten steun, klinkt het. 'Hoelang zal de regering nog wachten om de handlers op Zaventem te hulp te schieten? Moet ook Aviapartner in moeilijkheden komen vooraleer er actie komt?' 

Kurt Callaerts van ACV Transcom wil nu zo snel mogelijk met de verschillende vakbonden samenzitten met de curatoren 'om zoveel mogelijk jobs te redden'. De vakbondsman verwijst daarbij niet alleen naar de banen bij de bagageafhandelaar zelf. Ook de continuïteit van de operaties van het bedrijf is belangrijk omdat ongeveer de helft van Swissports volumes afkomstig is van Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij herstart maandag haar aanbod.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud