Recordkwartaal voor Brussels Airport

©BELGA

Brussels Airport kreeg in het derde kwartaal 17 procent meer reizigers over de vloer en zette daarmee een recordprestatie neer. In de eerste negen maanden groeide het passagiersverkeer met 13,9 procent en het vrachtverkeer met 5,2 procent.

Het derde kwartaal werd besloten met een erg sterke maand september, waarin meer dan 2,23 miljoen passagiers via Brussel vertrokken, aankwamen of doorreisden. Dat zijn er 335.000 meer dan in september 2013.

Niet alleen de lokale markt groeide, maar ook en vooral de transfers (+33%). 'De aanzienlijke groei bij de transferpassagiers bevestigt de rol die Brussels Airport speelt als hub van de Star Alliance in West-Europa', zegt Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport, in een persbericht.

Brussel is meer en meer ook een 'internationaal transferplatform', zowel voor Europese bestemmingen als tussen Europa en de rest van de wereld, klinkt het. De groei is te danken aan de activiteiten van Brussels Airlines, budgetvliegers en maatschappijen die langeafstandsvluchten aanbieden. Onder meer de nieuwe dagelijkse rechtstreekse vlucht van Brussel naar Dubai zorgt voor extra transferpassagiers.

Ook voor het vrachtverkeer was september een goede maand. Het volume steeg met 10 procent in vergelijking met een jaar eerder. De groei geldt zowel voor de vracht aan boord van passagiersvliegtuigen als van vrachttoestellen.

Het aantal vliegbewegingen op Zaventem steeg in september met 8,2 procent en met 6,6 procent sinds begin dit jaar. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud